Ableton Featured

Muziek opnemen en bewerken met Ableton Live

Met de computer muziek opnemen, creëren en bewerken. Met het programma Ableton Live kan dat op heel veel manieren, van eenvoudig een stukje muziek opnemen, wat foutjes herstellen tot met software instrumenten en samples binnen het programma een heel nieuw stuk te maken.
Live is een redelijk kostbaar softwarepakket, maar het programma is ook te downloaden en uit te proberen. Het opslaan van je muziek is dan niet mogelijk maar het is een mooie manier om het programma te leren kennen.

Wat heb je nodig...
Een redelijk nieuwe computer of laptop (Mac of PC) is al genoeg om kennis te maken met Ableton. Het programma is echter tot een complete 'Homestudio' uit te breiden met allerlei software en hardware, bijvoorbeeld een keyboard om melodieën in te spelen, of een zogenaamde MIDI-controller om het programma te kunnen bedienen met "echte" start en stopknoppen en geluidsregelaars of 'pads' om drumpartijen in te spelen. Veel van dergelijke keyboards en controllers worden geleverd met een lite-versie van Ableton Live waardoor je gelijk aan de slag kunt én je werk kunt bewaren.

Lessen, zowel privé als klassikaal...
Om kennis te maken met het programma of om lessen te organiseren voor kleine groepjes op scholen, verenigingen neem contact op met Severin via de mail of bel/sms 06-20988835

 

 

Last modified onSaturday, 23 January 2016 11:22
Super User

Severin Candel is muzikant en beeldend kunstenaar. Hij geeft tevens les en workshops in diverse disciplines.

Related items

More in this category: « trommelworkshops Ribbon microfoons »
Login to post comments